مدیرکل منابع طبیعی
مدیرکل منابع طبیعی استان تهران خواستار شد
توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار فیروزکوه
خبرگزاری فارس: مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران خواستار توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار شهرستان فیروزکوه شد.
غلامعباس عبدینژاد امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در شرق استان تهران اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران، جلوگیری از اقدام ثانوی متجاوزان و پیشگیری از تخریب و تجاوز به منابع طبیعی در سطح استان تهران در سالهای 90 و 91 است.
وی ادامه داد: در این برنامه، با سودجویان و معترضان به منابع طبیعی ملی به شدت برخورد قانونی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اضافه کرد: در شش ماهه نخست سال 90 شاهد کاهش 75 درصدی تصرفات اراضی ملی و طبیعی بودیم.
عبدینژاد تصریح کرد: در جلسه شورای برنامهریزی استان تهران که در فیروزکوه برگزار شد، با توجه استاندار تهران و با حمایت فرماندار فیروزکوه، 10 درصد از اعتبارات مصوب شده مرحله دو این شهرستان به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اختصاص داده شد.
وی تصریح کرد: این میزان اعتبار بالغ بر 3.5 میلیارد تومان بوده که علاوه بر 300 میلیون تومان مرحله اول سال 90 برای انجام طرحهای آبخیزداری در فیروزکوه اختصاص یافته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران ادامه داد: برای 80 درصد از حوزههای آبخیزداری شهرستان فیروزکوه عملیات مطالعه، تعریف و تهیه طرح در وسعتی حدود 260 هزار هکتار انجام شده است.
عبدینژاد اضافه کرد: از جمله مزایای طرحهای آبخیزداری در شهرستان فیروزکوه، پیشگیری از وقوع سیلابها، حفظ خاک، جلوگیری از فرسایش خاک و افزایش نفوذ آب در مناطق پاییندست است.
وی تصریح کرد: برای بهبود معیشت و وضعیت اقتصادی بهرهبرداران و باغداران با همکاری جهادکشاورزی و مشارکت و همکاری کشاورزان و باغداران در قالب طرحهای مرتعداری، میتوان کشت و توسعه باغات دیم در اراضی شیبدار را در گونههایی نظیر گیاهان دارویی، صنعتی و عطری، گل محمدی، بادام و گونههای مثمر دیگر در اراضی مستعد منطقه بیشتر ترویج داد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان تهران اظهار داشت: به منظور مستحکم ساختن حاکمیت دولت در منطقه فیروزکوه، 100 درصد از اراضی ملی منطقه به نام دولت جمهوری اسلامی به ثبت رسیده است.
عبدینژاد یادآور شد: با جلب مشارکت مردم شهرستان فیروزکوه، برنامههای پیشبینی شده برای منطقه و روستاها در سطح این اراضی توسعه خواهد یافت و از این منابع طبیعی خدادادی حفاظت و نهایت بهرهبرداری خواهد شد.