متن فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر نخعی منتشر شد
تهران - متن فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر نخعی والی مصر در راستای ترویج و تعمیق مبانی غنی و تاثیرگذار کتاب جاودانه "نهج البلاغه" به همت انتشارات کارآفرینان فرهنگ و هنر منتشر شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این کتاب با تذهیب کاری در هر صفحه متن فارسی فرمان حضرت علی (ع) به مالک اشتر را که یکی از پرمحتواترین و زیباترین سخنان امیرمومنان و در برگیرنده برترین مفاهیم حکومت داری است را پیش روی خوانندگان قرار داده است.
در بخشی از این فرمان می خوانیم: ای مالک تو بر مصر حکومت می کنی و امیرالمومنین بر تو ولی پروردگار بی همتا بر همه ما، یعنی بر عالم وجود حاکم مطلق و پادشاه تواناست او که ما را امام و والی بر بندگان خود قرار می دهد آزمایش همی کند تا چگونه این وظیفه خطیر را به پایان می رسانیم. تو ای سلحشور تو ای قوی پنجه با هر که نبرد می کنی با خدای قهار نتوانی جنگید او توانا و مقتدر است نه هیچکس از دست انتقامش تواند گریخت و نه از لطف و مرحمتش بی نیاز تواند بود.
در بخش دیگری از فرمان امیر آمده است: در حین انجام وظیفه از سیرت گذشتگان صالح و حکام پیشین که در جهان عدل و داد بگستردند و گیتی آبادان کردند سرمشق گیر بویژه سنت فاضله پیغمبر نازنین ما حضرت محمد (ص) را همواره نصب العین قرار ده مالکا بکوش که مضامین این فرمان را به دقت انجام دهی و مسوولیت خطیر خویش را به پاکدامنی و آرامش برگذار و ایفا نمایی.
من به وظیفه خویش عمل نمودم و آنچه را که لازمه سفارش و شرط بلاغ بود در این فرمان به یاد آوردم اکنون نوبت توست که حکم ما را به دست گیری و با رعایت آیات کریمه قرآن بحل و عقد امور کشور مصر بپردازی من از خداوند مهربان مسالت می کنم که من و تو هر دو را به خشنودی خویش دلالت فرماید و نام نیکی از ما در جهان به یادگار گذارد و نعمت و کرامت خویش را بر ما کامل و تمام فرماید.
در پایان این فرمان، موضوعی با عنوان "مالک اشتر از منظر امام علی (ع)" ارایه شده که در بخشی از آن می خوانیم: مالک را در نزد امیر المومنین مقامی بس ارجمند و عزیز بود بدانسان که پس از مرگش اشک ریزان می فرمود: مالک برای من آن چنان بود که من برای رسول الله بودم اگر کوه بود آن چنان بلند بود که چهارپایان بر قله فلکسایش سم نمی گذاشتند و پرنده بر ارتفاع مهیبش پر نمی زد و اگر کوه بود در میان کوه های جهان تنها بود.
متن فرمان نامه حضرت امیرالمومنین (ع) به مالک اشتر با ترجمه "جواد فاضل" و تذهیب گری "محمد طریقتی" در شمارگان دو هزار و 500 نسخه به بازار نشر عرضه شده است.