حسبان نخستین روزنامه گردشگری ایران ویژه نامه شهر جدید پردیس

صفحه خانگی پارسی یار درباره

کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی - تاریخی ایران

 
کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی - تاریخی ایران

 

 

 

کارگاه آموزشی مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی-تاریخی ایران توسط دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر ملل متحد (unodc)در تهران و با مشارکت پژوهشگاه سازمان‏ میراث‏فرهنگی، صنایع‏دستی و گردشگری 17 خرداد ماه برگزار شد.

مدیردفترارتباطات و همکاری‌های بین‏الملل پژوهشگاه در گفتگو با میراث آریا( chtn)، با بیان این مطلب اظهار داشت: در این همایش سفیر یونان، رایزن فرهنگی سفارت ایتالیا در تهران، همچنین نمایندگان پژوهشگاه، اداره‏کل حقوقی ، املاک و دفتر امور بین‏الملل سازمان و نیز نمایندگان وزارت امورخارجه، گمرک، قوه‏قضاییه و دیگردستگاه‌های ذیربط در امر مبارزه با قاچاق اشیای فرهنگی-تاریخی حضور داشتند.

«سوسن چراغچی» افزود: سازمان میراث‏فرهنگی، صنایع‏دستی و گردشگری طبق قوانین و مقررات موضوعه کشور متولی اصلی حمایت از میراث‏فرهنگی ایران بوده و حق انحصاری طرح شکایت علیه مجرمین و متخلفین میراث‏فرهنگی در جرایمی مانند حفاری غیر مجاز به قصد کشف اشیای عتیقه و اقدام به قاچاق آنها از کشور را داراست.

او گفت: در عین حال امر مبارزه با قاچاق عتیقه‌جات و پیشگیری از بروز جرم، مستلزم بسترسازی و حمایت و همیاری دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌های دولتی ذیربط است و برگزاری کارگاه یاد شده با هدف ایجاد ارتباط و همکاری نزدیک میان کارشناسان و مسوولین ذیربط در امر مبارزه با قاچاق عتیقه‌جات بوده است.

به گفته این مقام مسوول قاچاق اشیای عتیقه یکی از جرایم سازمان‏یافته بین‏المللی است و پس از مواد مخدر دومین رتبه را در فهرست جرایم سازمان‏یافته بین‏المللی داراست و دفتر مبارزه با جرم و مواد مخدر ملل متحد در تهران با نظارت قوه‏قضاییه در راستای اهداف و وظایف خود به امر زمینه‏سازی و ایجاد آگاهی‌های لازم برای مبارزه با جرایم یاد شده از جمله عتیقه‌جات می‌پردازد.

«سوسن چراغچی» با بیان این که آگاهی‌سازی عمومی برای پیشگیری از غارت اموال فرهنگی - تاریخی و بروز قاچاق عتیقه‌جات نیازمند انجام پژوهش و مطالعات گسترده‌ای است، گفت: مشارکت پژوهشگاه سازمان در این برنامه آموزشی از این منظر صورت گرفته است.

خاطرنشان می‌شود؛ برگزاری این کارگاه با هدف ایجاد هماهنگی میان مسوولین و کارشناسان دستگاه‏های ذیربط و آگاه‌سازی عمومی با هدف حفظ میراث‏فرهنگی به عنوان بخشی از هویت ملی مذهبی ایران صورت گرفته است.

قرار است در آینده همایش‌ها و کارگاه‌های دیگری با هدف یاد شده برگزار شود