سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حسبان نخستین روزنامه گردشگری ایران ویژه نامه شهر جدید پردیس

صفحه خانگی پارسی یار درباره

آیا یکسوم مجلس رد صلاحیت خواهند شد؟ + تکمیلی

پس تبعیض آمیز خوانده شدن مصوبه مجلس؛

آیا یک‌سوم مجلس رد صلاحیت خواهند شد؟ + تکمیلی

در صورتی که مجلس بر مصوبه پیشین خود پافشاری کند، بیش از یک‌سوم نمایندگان مجلس هشتم، شرایط کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس را نخواهند داشت/ شورای نگهبان درباره شرایطی که برای مدرک معادل در این استفساریه آمده، طرح ابهام کرده است که مجلس باید در اسرع وقت، این ابهام را رفع کند.
سرویس مجلس «تابناک» ـ در صورتی که مجلس بر مصوبه پیشین خود پافشاری کند، بیش از یک‌سوم نمایندگان مجلس هشتم، شرایط کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس را نخواهند داشت.

محمدرضا فولادگر در گفت وگو با «تابناک» ضمن بیان این خبر اظهار داشت: بنا بر اظهارنظر سخنگوی شورای نگهبان و تماسی که با دفتر این شورا داشتیم، دو ایراد قانون اساسی و یک ابهام در مفاد در مصوبه اخیر مجلس وجود دارد.

این عضو اصولگرای مجلس هشتم با بیان اینکه بنا بر ماده 63 اتمام یک دوره چهار ساله، ملاک یک دوره نمایندگی است، برای همین، نمایندگانی که در انتخابات میان دوره‌ای به مجلس شورای اسلامی، راه یافته اند، بر پایه قانون جدید برای احراز شرایط نمایندگی، باید دست کم مدرک فوق‌لیسانس داشته باشند.

همچنین نمایندگانی که دوره هشتم مجلس، نخستین دوره حضور آنها در مجلس است، نیز باید مدرک فوق‌لیسانس یا بالاتر داشته باشند.

رئیس کمیسیون اصل 44 قانون اساسی، با اشاره به تبعیض آمیز بودن مصوبه مجلس درباره شرایط نمایندگی، گفت: این مصوبه همچنین با بند نهم اصل سوم قانون اساسی ـ که هر گونه تبعیض را در شرایط نمایندگی ناروا می‌داند ـ مغایر است و شورای نگهبان نیز بر همین مورد تأکید دارد.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: همچنین شورای نگهبان قانون اساسی، یادآور شده است که در حین استفساریه، نمی‌توان قانونگذاری کرد، و این در حالی است که در متن استفساریه، با تعیین شرایط جدید برای یکسری از داوطلبین، به نوعی تقنین صورت پذیرفته‌ که اصولا خلاف قانون است.

فولادگر با بیان اینکه در موقع تصویب قانون پیشین به این مصوبه اعتراض کردیم، گفت: اکنون با شرایط که اعلام شده، دو راه بیشتر نیست؛ یا پافشاری بر مصوبه پیشین که در نتیجه، برخی از نمایندگان مجلس هشتم، شرایط نامزدی در انتخابات مجلس نهم را از دست می‌دهند و یا اینکه در مدت باقی مانده در مصوبه‌ای به قانون پیشین بازگشته و شرط مدرک تحصیلی لیسانس را لحاظ کنیم.

این نماینده اصولگرای مجلس هشتم در ادامه خاطرنشان کرد: شورای نگهبان در مورد شرایطی که برای مدرک معادل در این استفساریه آمده، طرح ابهام کرده است که مجلس باید در اسرع وقت این ابهام را رفع کند.

گفتنی است، در آغاز طرح این موضوع در صحن مجلس، شماری از نمایندگان از جمله فولادگر و فرهنگی با مخالفت با آن، در تذکرهای قانون اساسی، خواستار مسکوت ماندن این طرح شدند که از سوی نمایندگان مجلس تذکرات آنها وارد دانسته نشد.  

تکمیلی:

بنا بر اخبار دریافتی، در تماس برخی از نمایندگان مجلس هشتم با سخنگوی شورای نگهبان، اعلام شده است که بنا بر قانون مصوب برای نمایندگانی که از آغاز دور هشتم مجلس شورای اسلامی در مجلس حضور داشته‌اند، همان داشتن مدرک لیسانس کفایت می‌کند؛ هر چند این اظهارنظر، پاسخ رسمی شورای نگهبان نبوده و باید منتظر ماند تا پاسخ رسمی شورای نگهبان به این استفساریه از سوی هیأت رئیسه مجلس دریافت شود.

تازه ترین اخبار مجلس  شورای اسلامی را در صفحه سرویس مجلس «تابناک» بخوانید.