سفارش تبلیغ
صبا ویژن

حسبان نخستین روزنامه گردشگری ایران ویژه نامه شهر جدید پردیس

صفحه خانگی پارسی یار درباره

ورود اتوبوسهای برونشهری فرسوده به تهران از مهرماه ممنوع است

ورود اتوبوس‌های برون‌شهری فرسوده به تهران از مهرماه ممنوع است  
سه شنبه ، 7 تیر 1390 ،

 

رئیس سازمان راهداری گفت: از اول مهرماه برای تردد اتوبوس‌های دارای سن بیش از 25 سال

 محدودیت ایجاد می‌شود و این اتوبوس‌ها اجازه نخواهند داشت در مسافت‌های بیش‌ از 500 کیلومتر اقدام به جابه‌جایی مسافر کرده و یا در مسیرهای که به تهران ختم می‌شود، تردد کنند.

 

شهریار افندی‌زاده‌ در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس «توانا» در مورد تازه‌ترین ‌اقدامات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل جاده‌ای، اظهار داشت: نوسازی ناوگان بین‌شهری عمومی در سال جاری به عنوان یکی از اهداف اصلی وزارت راه و ترابری ‌است.
وی با بیان اینکه ‌محدودیتی در ‌حمل و نقل برون شهری برای اتوبوس‌ها ایجاد خواهیم کرد، گفت: ‌نوسازی ناوگان برای اتوبوس‌ها ومینی‌بوس‌ها حائز اهمیت است؛ از اول مهرماه سال جاری محدودیتی برای تردد اتوبوس‌های دارای سن بیش از 25 سال ایجاد می‌شود و این اتوبوس‌ها اجازه نخواهند داشت در مسافت‌های بیش‌ از 500 کیلومتر اقدام به جابه‌جایی مسافر کرده و یا در مسیرهای که به تهران ختم می‌شود، تردد کنند.
افندی‌زاده اظهار داشت: همچنین به دنبال آن هستیم تا این محدودیت را در مورد مینی‌بوس‌های فرسوده نیز ایجاد کنیم.

* نوسازی 80 دستگاه اتوبوس از ابتدای سال تا اول تیر‌ماه

معاون وزیر راه و شهر‌سازی با بیان اینکه در سال 90 حدود 2 هزار اتوبوس نوسازی ناوگان می‌شوند، خاطرنشان کرد: نوسازی بدین گونه است که یک خودرو فرسوده از ناوگان خارج و یک خودرو نو، جایگزین می‌شود.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: در راستای نوسازی ناوگان و افزایش کیفیت، جلساتی با کارخانجات اتوبوس‌ساز برگزار کرده‌ایم و بر افزایش کیفیت، کاهش قیمت، ارائه خدمات پس از فروش و افزایش توانمندی ناوگان تأکید شده است.
افندی‌زاده خاطر نشان کرد:‌ از ابتدای سال 90 تا اول تیر‌ماه جاری، حدود 80 اتوبوس نوسازی ناوگان شده‌اند و با پنج شرکت برای نوسازی اتوبوس‌ها تفاهم‌نامه به امضاء رساندیم.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی ادامه داد: این‌شرکت‌ها شامل رانیران، صنایع شرکت زرین خودرو، شرکت خودرو شرق، شرکت سپهر دیزل کاوه و شرکت عقاب افشان است که طی قرار‌داد نوسازی 1500دستگاه اتوبوس، مقرر شده است کسانی که اتوبوس‌های دارای عمر بیش از 25 سال دارند ‌به این شرکت‌ها مراجعه ‌و از یارانه 150 میلیون ریالی سازمان راهداری به صورت کمک بلاعوض استفاده کنند.
افندی‌زاده با اشاره به اینکه ‌اتوبوس‌های بالای 25 سال یعنی اتوبوس‌ها با سال‌های ساخت 1359تا 1365 نو.سازی می‌شوند، افزود:‌ صاحبان اتوبوس‌های فرسوده لازم نیست که اسقاط خودرو را در ابتدا انجام دهند بلکه کافی است قراردادی با شرکت‌های خودرو ساز منعقد کرده و 15روز قبل از تاریخ تحویل، نسبت به اسقاط خودرو خود اقدام کنند.
نماینده تام‌الاختیار وزارت راه در هدفمندی یارانه‌ها خاطر نشان کرد: در همه قراردادها حداکثر زمان تحویل خودرو، شش ماه است.

* نوسازی 425 دستگاه مینی‌بوس تا ابتدای تیر‌ماه ‌

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه در سال جاری حدود 2هزار و 500 دستگاه مینی‌بوس نوسازی می‌شود، گفت: ‌در این‌باره جلسه‌ای با خودروسازهای مینی‌بوس، میدل‌باس و ون داشتیم.
افندی‌زاده با بیان اینکه تا ابتدای تیر‌ماه جاری 425 دستگاه مینی‌بوس نوسازی ناوگان شد، افزود: مبلغ 80 میلیون ریال کمک بلاعوض از سوی سازمان راهداری پرداخت می‌شود؛ 30 میلیون ریال ارزش اسقاطی و 200 میلیون ریال نیز تسهیلاتی که ستاد مدیریت سوخت پرداخت می‌کند.

* نوسازی ناوکان کامیونی با کمک صندوق توسعه ملی

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: در بحث نوسازی کامیون‌ها نیز بسته پیشنهادی وزارت صنایع و معادن، وزارت راه وترابری، ستاد مدیریت سوخت و وزارت بازرگانی آماده شده است که به زودی به ستاد هدفمندی یارانه‌ها ارائه خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی ادامه داد: در این راستا تعداد 20 هزار دستگاه کامیون نوسازی شود که حدود 60 درصد آنها کامیون‌های است که از طریق صنایع داخلی تأمین خواهد شد و 40 درصد آن از طریق واردات تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه لازم است این پیشنهاد مصوبه ستاد هدفمندی شود، خاطرنشان کرد: در ستاد هدفمندی یارانه‌ها پیش‌بینی شده است 50 درصد کمک از طریق صندوق توسعه ملی صورت گیرد، حدود 20 درصد مبلغ از طریق صاحبان خودرو پرداخت شود و 30 درصد مابقی از طریق شرکت‌های خودرو ساز و نیز از محل ارزش اسقاطی، تأمین شود.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی با اشاره به این‌که متوسط عمر کامیون‌ها حدود 16 سال است،‌ یادآور شد: امید است با کمکی که از صندوق توسعه ملی اخذ خواهد شد و نیز با همکاری شرکت‌های خودروساز و خود شرکت‌های حمل و نقلی بتوان برنامه‌ای برای نوسازی حدود 20 هزار دستگاه کامیون داشته باشیم.
نماینده تام‌الاختیار وزارت راه در هدفمندی یارانه‌ها افزود: طبیعتاً از این رقم، نوسازی 10 هزار دستگاه کامیون برای سال 90 پیش‌بینی شده است و 10 هزار دستگاه نیز تا پایان سال 91 نوسازی می‌شود.
معاون وزیر راه و شهر‌سازی تصریح کرد: نوسازی ناوگان در راستای ایجاد الگوی مصرف، کاهش مصرف سوخت و ‌افزایش ایمنی یکی از اهداف اصلی وزارت راه و ترابری است